top of page
Search

CÂND ȘI CUM SĂ UTILIZEZI ULEIURILE DE PĂR?

Updated: Sep 21, 2022



Când vine vorba de tratamente pentru păr, uleiurile pot fi destul de complicate. Dacă ai încercat uleiurile de păr și nu au funcționat, s-ar putea să fie din cauză că nu le-ai folosit în mod corect.

Alternativ, s-ar putea să fie pentru că nu ai găsit uleiul de păr potrivit pentru tine sau este unul care nu este potrivit pentru nevoile părului tău.


Pentru a te ajuta cu această dilemă, răspundem la câteva întrebări despre când și cum ar trebui să utilizezi uleiuri în rutina ta și ce tipuri de uleiuri sunt cele mai bune pentru părul tău.


CÂND SE FOLOSESC ULEIURILE DE PĂR


Uleiurile vă pot hrăni părul, dar amintiți-vă că uleiul și apa nu se amestecă, așa că, dacă doriți să vă hidratați părul, trebuie să adăugați mai întâi apă și apoi aplicați uleiul.


Ar putea părea contraintuitiv, dar adăugarea de apă la tratament este adesea un pas care este omis și este unul care face toată diferența pentru rezultatul final.


Cheia este să vă hidratați mai întâi părul și apoi să îl sigilații cu ulei.


Dacă ai părul fin, poți folosi în continuare un tratament cu ulei de păr, fără ca părul să ajungă moale și slab din cauza consistenței uleiului. Trucul este să faci tratamentul înainte de șampon. În acest fel, nu veți avea un reziduu greu în păr de la ulei, dar veți obține un aspect frumos pentru scalp și păr.





MASAJ LA CAP


Când vă faceți un masaj al capului și al scalpului, acesta este un moment minunat pentru a folosi uleiuri de păr.


Puteți folosi orice ulei natural pentru asta, depinde doar de părul tău. Uleiurile mai grele, cum ar fi uleiul de cocos, nu sunt potrivite să le lăsăm în păr după tratament și trebuie să le înlăturăm cu șampon la sfârșit.


Sunt variante mai ușoare cum ar fi uleiul de migdale sau uleiul de jojoba, care pot fi lăsate în păr fără să dea aspectul acela gras, mai ales dacă părul este uscat.


ADAUGĂ PUȚINĂ STRĂLUCIRE


Uleiurile sunt o modalitate excelentă de a adăuga strălucire părului și ai nevoie doar de câteva picături pentru a face acest lucru.


Odată ce ești mulțumit de aspectul final, amestecă una sau două picături de ulei în mâini și netezește-ți părul. Îl poți răsuci pentru a evidenția buclele.


DACĂ AM FOLOSIT PREA MULT ULEI ÎN PĂRUL MEU?



Dacă ai timp, probabil că cel mai bine este să faci duș, să-ți șamponezi părul și să începi din nou.


Dar dacă aveți nevoie de o remediere rapidă, iată ce faceți:


Recomand să folosești puțin șampon uscat sau pudră de păr. Utilizarea unui produs sub formă de pudră va ajuta la absorbția unei părți din excesul de ulei din păr.


Apoi, puteți să faceți restyling rapid și sunteți gata. S-ar putea să nu arate cel mai bine, dar va arăta mult mai bine decât dacă rămâneți cu uleiul în păr.


AMESTECURILE DE ULEIURI?


Uleiurile de păr au avut un moment în care au invadat piața. Asta s-a întâmplat când când Moroccanoil și-a lansat uleiul de argan și fiecare brand le-a urmat.


Deși sunt etichetate ca ulei, acestea sunt amestecuri de uleiuri, de obicei cu o bază de silicon.


Dacă urmați metoda Curly Girl, acestea sunt de evitat, dar dacă utilizați șampon, se spală ușor și pot funcționa foarte bine pentru a netezi și a adăuga strălucire.


Nu aș folosi un amestec de ulei pentru masajul capului, dar pentru coafare sunt o alegere excelentă.

25 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page