top of page
Search

CELE MAI POTRIVITE TUNSORI PENTRU FORMA FETEI TALE




Când vine vorba despre alegerea unei tunsori, forma feței este unul dintre cei mai importanți factori de luat în considerare. La urma urmei, poți alege cea mai în trend tunsoare, dar dacă nu funcționează cu forma fetei tale, nu va fi chiar tot ce ai visat. Așadar, în loc să optezi pentru cea mai recentă tendință, încearcă să selectezi un stil care se potrivește formei feței tale. Indiferent dacă fața ta este dreptunghiulara, ovală, pătrată, cerc, triunghi, inimă sau diamant, tăietura potrivită o va încadra și echilibra în timp ce iți va scoate în evidenta cele mai bune trăsături pentru un aspect măgulitor și complementar. Interesata?


Iată ghidul nostru pentru a găsi cele mai bune tunsori pentru forma feței tale.


Care este forma feței mele?

Înainte de a-ți găsi cea mai potrivita coafură, trebuie să identifici care este forma feței tale.

Pentru a face acest lucru, încearcă să iți faci o fotografie în fața camerei cu părul legat pe spate. Apoi, trasează în jurul exteriorului feței și vezi cu ce formă seamănă cel mai mult. Alternativ, poți încerca să iți măsori fața, concentrându-te pe lățimea sprâncenelor, a pomeților și a maxilarului și pe lungimea feței de la frunte până la bărbie, pentru a-i găsi proporțiile. Procedând astfel, ar trebui să poți vedea în ce formă se încadrează. De exemplu, dacă fața ta are aceeași lungime și lățime, probabil că este fie pătrată, fie rotundă. Sau, dacă fața ta devine mai largă de la frunte până la linia maxilarului, probabil că este o formă de triunghi.





Tunsori bazate pe forma feței



Tunsori pentru fețe dreptunghiulare

Cei cu o față dreptunghiulară ar trebui să lucreze pentru a atenua aspectul maxilarului și al frunții lor ascuțite, fără a mai alungi fața. O tăietură în scări, de exemplu, poate îmbunătăți pomeții în timp ce ascunde colțurile feței. Cu toate acestea, ar trebui să ai grijă să eviți stilurile prea lungi, care iți pot alungi și mai mult aspectul. Dacă optezi pentru o lungime mare, încearcă să iți aranjezi părul în valuri sau bucle, care vor adăuga volum orizontal și vor modera unghiurile ascuțite ale feței. În ceea ce privește updo-urile, alege chignon soft și romantice peste cocuri înalte, care vor adăuga lungime și stiluri elegante, care iți vor sublinia linia maxilarul. Când vine vorba de breton, alege șuvițe fine, ușor rotunjite și bretonul tip cortina în detrimentul celor pătrate și blunt-cut.



Tunsori pentru fețe ovale

Dacă ai o formă de față ovală, ar trebui să te consideri norocos. Datorită aspectului lor bine echilibrat, fețele ovale se pot potrivi cu o mare varietate de coafuri. Cu toate acestea, dacă ești în căutarea unui stil cu impact, ar trebui să iei în considerare să optezi fie pentru șuvițe lungi, fie pentru o tăietură drăguță și scurtă. Pentru doamnele cu față ovală cărora le place părul scurt, o tunsoare bob sau o tunsoare lob cu șuvițe subtile vor arăta deosebit de șic. Dacă preferi părul lung, pe de altă parte, optează pentru șuvițe moderate sau coafează-ți părul in valuri sau bucle pentru a-l împiedica să îți alungească fata.



Tunsori pentru fețe pătrate

O față de formă pătrată are o frunte lată, pomeți largi și o linie puternică a maxilarului. Așadar, dacă forma fetei tale este pătrată, selectarea unei tăieturi care atenuează aceste trăsături este esențială pentru un aspect măgulitor. Pentru un aspect care completează structura osoasă, ia în considerare un stil cu cărarea laterală, care va compensa aspectul pătrat. Șuvițele lungi și aerisite pot fi, de asemenea, măgulitoare și vor ajuta la ascunderea unghiurilor ascuțite ale feței. Dacă preferi ca lungime sa fie ajustata, ia în considerare un bob scurt, stratificat. Dar nu uita să adaugi și un breton lateral, care va atrage atenția asupra pomeților tai în loc de linia maxilarului.




Tunsori pentru fețele în forma inimii

Dacă ai o față în formă de inimă, structura osoasă va avea o frunte lată și pomeți cu o linie îngustă a maxilarului și a bărbiei. Ca atare, ar trebui să încerci să echilibrezi forma feței cu o tunsoare care să iți micșoreze lățimea sprâncenelor și să mărească lățimea jumătății inferioare a feței. De exemplu, o tăietură lungă în lateral iți va ascunde o parte a frunții, în timp ce iți va atrage ochii în josul feței. De asemenea, poți asocia această tăietură cu valuri sau bucle care încep de sub ureche pentru a iți uniformiza maxilarul înclinat. Alternativ, o tunsoare pixie despărțită lateral cu vârfuri texturate poate părea superbă și pe o formă de inimă, la fel ca și o tunsoare bob sau o tunsoare lob, care iți va asigura plinătatea în jurul maxilarului.




Tunsori pentru fețe de diamant

Diamantul este o formă de față unghiulară care prezintă o frunte îngustă și o linie a maxilarului cu pomeți în cel mai lat punct al feței. Pentru un aspect cât se poate de măgulitor, doamnele cu formă de diamante ar trebui să urmărească să-și îmblânzească unghiurile ascuțite și să-și echilibreze pomeții. Pentru un aspect fin, ia în considerare o tunsoare stratificată medie sau lungă purtată cu valuri ciufulite și o parte laterală adâncă. Dacă dorești să lărgești aspectul maxilarului, pe de altă parte, un bob până la bărbie va funcționa cel mai bine. De asemenea, nu uita să încerci o coadă de cal trasă în spate pentru un aspect care iți va scoate în evidență pomeții, în timp ce iți va lărgi aspectul frunții.




Tunsori pentru fețe rotunde

Formele feței rotunde prezintă de obicei o lungime și o lățime similare, precum și obraji proeminenți și rotunjiți. Prin urmare, cele mai măgulitoare coafuri pentru doamnele cu fețe rotunde sunt cele care adaugă definiție și formă. În special, tăieturile lungi în straturi și tăieturile pixie întrerupte tind să arate cel mai bine. Dacă optezi pentru o tunsoare în straturi, alege straturi lungi, eșalonate, care încep în jurul liniei maxilarului. Poate dorești să adăugați și un breton lateral scurt care se termină la ochi pentru a ajuta în alungirea fetei. Dacă te întrebi cam ce ar trebui evitat, ferește-te de bob și tăieturi de o singură lungime, împreună cu straturi scurte, care se pot înfășura în jurul feței, și bucle pline, care pot, de asemenea, evidenția aspectul de rotunjime.




Tunsori pentru forma feței triunghiulare

Formele feței triunghiulare prezintă o linie puternică a maxilarului, care este mai lată decât fruntea și o bărbie care are o formă pătrată sau plată. Ca atare, pentru doamnele cu fața triunghiulară, este esențial să alegeți o coafură care să echilibreze maxilarul și să minimizeze aspectul proeminent al acestuia. Pentru a face acest lucru, încearcă să optezi pentru o tăietură în scări, care iți va îndulci trăsăturile. Cu toate acestea, asigura-te că acestea să se termine în jurul ochilor și pomeților sau claviculei, deoarece cele care se termină la bărbie vor atrage atenția asupra maxilarului. De asemenea, evita tunsorile drepte, care iți vor sublinia maxilarul. Dacă preferi o tunsoare scurtă, optează pentru o tunsoare pixie dezordonata. Când vine vorba de breton, stilurile scurte în lateral sau ușoare și răsfirate tind să arate cel mai bine, în timp ce bretonul plin și bretonul lateral lung ar trebui evitate.





Cele mai bune tunsori pentru forma feței

Dreptunghi: tăieturi în straturi, valuri sau bucle, chignon soft și romantic, breton rotunjit sau breton tip cortina

Oval: bob și lob cu șuvițe subtile, valuri lungi sau bucle

Pătrat: tunsori cu cărare laterală, șuvițe lungi și aerisite, boburi scurte stratificate, breton lateral

Inimă: tăieturi lungi în lateral, valuri sau bucle care încep sub ureche, pixie, bob și lob cu cărare în lateral

Diamant: tunsori stratificate mijlocii sau lungi purtate cu valuri ciufulite, părți laterale adânci, bob până la bărbie, coada de cal

Rotund: tăieturi lungi în scări, tăieturi pixie dezordonate, breton lateral scurt

Triunghi: șuvițe care se termină la ochi/pomeți sau claviculă, tăieturi pixie dezordonate, breton lateral scurt.


143 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page