top of page
Search

CARE SUNT BENEFICIILE MASAJULUI CAPILAR?



Masajul capilar se simte fabulos!!! Pe lângă plăcerea senzorială pe care o oferă, acesta poate ameliora simptomele unei dureri de cap, poate reduce stresul și, eventual, poate stimula și creșterea părului.


Partea cea mai bună? Puteți învăța cum să faceți unul acasă. Sau puteți vizita un terapeut de masaj dacă doriți un masaj capilar profesional.


Citiți mai departe pentru a afla mai multe despre beneficiile masajului capilar.



Ce sunt masajele capilare?


Sunt pur și simplu masaje care sunt localizate și concentrate pe zona scalpului dvs. — destul de simplu, nu? Și ca orice masaj localizat, vine cu tehnici și practici unice specifice nevoilor zonei. De exemplu, în timp ce mușchii spatelui au tendința de a avea nevoie de împingere și lucru manual mai greu, un masaj al scalpului implică într-adevăr doar degetele și (poate) o trecere a palmei.



Motivul pentru care masajul scalpului se rezumă la aceleași motive pentru care primim masaje în alte parți ale corpului: menținem tensiunea în corpul nostru. „Avem tendința de a menține multă tensiune pe linia părului, în spatele urechilor și în gât; aceasta se datorează în mare parte stresului și parțial posturii”, ne-a spus anterior stilistul și coloristul nostru Roberto Godini despre tensiunea scalpului. „Acumulăm destul de multă tensiune în aceste zone și adesea le ignorăm”.



Menținem tensiunea acolo pentru că, ei bine, avem mușchi acolo. Cel mai mare este mușchiul temporal, care trece din spatele urechii, în jurul capului și spre spate. Acest mușchi poate deveni încordat în același mod în care mușchii umerilor sau maxilarului pot deveni astfel: ținându-i strâns în perioadele de stres.


Poate ajuta cu adevărat creșterea părului?


Creșterea părului este cel mai mare beneficiu asociat cu masajul scalpului, dar atunci când le spui celor ce nu cred, acest lucru poate solicita o sprânceană ridicată sau o rotire a ochilor. (cărora le răspundem: OK, fără explicația completă a motivului.) Dar, conform cercetărilor și experților în îngrijirea părului, afirmațiile se adeveresc.


„Părul frumos și puternic depinde de o bună circulație a sângelui, de o nutriție adecvată și de un scalp sănătos și suplu”, spun medicii dermatologi. Vezi, ceea ce se întâmplă teoretic cu masajele obișnuite ale scalpului, este că atenția suplimentară ajută la încurajarea fluxului sanguin în zonă, aducând cu sine oxigen și nutrienți sănătoși pentru păr. Acest lucru este util în special pentru cei care au scalpul tensionat, deoarece tensiunea musculară poate inhiba adesea fluxul sanguin adecvat în zonă.


Care sunt celelalte beneficii?


Așadar, în timp ce beneficiul creșterii părului provine din circulația îmbunătățită, celelalte beneficii provin din actul de masaj în sine.Iată câteva pe care le puteți experimenta cu noua dvs. practică de masaj:


  • Reduce hormonii de stres: Masajele pot reduce stresul și pot stimula starea de spirit. De fapt, un studiu efectuat pe doamnele ce lucrează în birou a constatat că masajul scalpului de două ori pe săptămână are efecte asupra hormonilor de stres, tensiunii arteriale și ritmului cardiac. De asemenea, stresul, este factorul principal care contribuie la căderea părului.

  • Întărește funcția imunitară: multe cercetări leagă funcția imunitară cu terapia prin masaj (deși nu a fost testată în mod specific pe scalp). Cel mai faimos studiu de sistem al acestui fenomen a arătat că terapia obișnuită de masaj „schimbări măsurabile în răspunsul imunitar și endocrin al corpului lor”, potrivit cercetătorilor.

  • Îmbunătățește capacitatea naturală de vindecare: aceasta se întoarce din nou la circulația sângelui. Perioada de vindecare a rănilor este legata de celulele sanguine și de nutrienții care ajung în zonă. De aceea, dacă circulația este mai lentă într-o parte a corpului, poate dura mai mult să se vindece.

  • Reduce durerea și disconfortul: Dacă tensiunea scalpului vine cu dureri (cum ar fi durerile de cap) în zonă, masajele regulate pot ajuta la minimizarea acestora.


De remarcat, de asemenea, este faptul că, deși multe tipuri de masaj sunt imposibil de făcut singur

(spate sau umăr, de exemplu), acesta este unul care este ușor de stăpânit pe cont propriu, făcând astfel un lucru ușor de încercat la prânz dacă aveți nevoie de oricare dintre beneficiile de mai sus.





Cum îți faci singur masajul scalpului?


Nu este greu: „Folosește-ți degetele (nu unghiile) pentru a aplica o presiune medie-ferme pe scalp, într-o mișcare circulară”, spune Roberto Godini.


De acolo, cu siguranță poți sa faci câteva rotiri dacă dorești. Cei cu scalpul strâns sau încordat vor avea nevoie de o mână puțin mai grea decât cei care pur și simplu țin mai puțină tensiune în zonă – așa că joacă-te cu puterea degetelor sau chiar investește într-un instrument precum un pieptene de jad. "Puteți folosi și un dispozitiv de masaj al scalpului (dintre care multe sunt făcute pentru a fi folosite la duș). Puteți folosi un dispozitiv de masaj al scalpului în timp ce vă spălați părul sau afară de la duș cu uleiul de păr preferat."


Apropo de uleiuri...deoarece unul dintre motivele principale pentru a încerca un masaj al scalpului este creșterea părului, încercați să îl amplificați cu uleiuri esențiale sănătoase pentru păr. „Când vă masați scalpul, puteți include și uleiuri esențiale care ar putea ajuta la creșterea părului, cum ar fi uleiurile esențiale de lemn de cedru sau rozmarin”, spune el. „Întotdeauna asigurați-vă că diluați uleiurile esențiale! Puteți să le adăugați în uleiul preferat și apoi să le aplicați pe scalp înainte de masaj.”



Când și cât de des ar trebui să vă masați scalpul?


„Se pot face zilnic sau săptămânal”, spune Roberto. „Pentru cei care doresc să introducă masajul scalpului, încercați să le faceți zilnic timp de aproximativ cinci minute.” Zilnic vă va oferi probabil cele mai bune rezultate de creștere a părului – consistența este cheia în frumusețe, așa cum este în majoritatea lucrurilor – așa că cel mai bine este să încercați să rămâneți cu ea. Cu toate acestea, dacă doriți mai mult să vă relaxați și să vă relaxați ocazional, cu siguranță o puteți face mai rar.


Ca să nu mai vorbim că este ușor să te încadrezi în orice moment, într-adevăr: „Masajul scalpului este, de asemenea, un răsfăț frumos de aderență pentru cupluri, în timp ce se relaxează înainte de culcare sau în timp ce se uită la televizor”, spune el.


In concluzie



Masajele scalpului sunt o modalitate excelentă de a ameliora tensiunea din zonă, de a reduce stresul și chiar de a îmbunătăți părul. Cea mai bună parte este că sunt atât de ușor de făcut, pot fi făcute în câteva minute și sunt ușor adăugate la rutina zilnică (sau săptămânală). Nu vei regreta!




36 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page