top of page
Search

10 SFATURI PENTRU ÎNGRIJIREA PARULUI PE TIMP DE IARNA

Dacă locuiești acolo unde exista vremea rece de iarnă, atunci probabil că ești familiarizat cu efectele pe care le are asupra părului tău. Vremea de iarnă este aspră pentru toate texturile și tipurile de păr. La fel ca și pielea, părul are nevoie de protecție împotriva frigului pentru a rămâne moale și sănătos. Apără-ți șuvițele de aerul arctic, vânturile bătute, electricitatea statică și chiar căldura interioară. Vrei să ai un par frumos pe care să îl arăți când va veni (în sfârșit) primăvara?


Încearcă aceste 10 sfaturi de îngrijire a părului de iarnă pentru a iți menține părul în formă excelentă, chiar și atunci când afară este frig:


1. Poarta căciulă.

Este important să-ți acoperi părul în timpul lunilor de iarnă pentru a-l proteja de aerul uscat, zăpadă, vânt și ploaie.

Lâna, bumbacul și alte țesături pot provoca, de asemenea, rupere, așa că asigura-te că îți căptușești căciula cu mătase sau satin pentru a preveni deteriorarea. Combate electricitatea statică de sub căciulă folosind un spray cu ulei uscat. Uleiurile uscate sunt lipsite de greutate și conțin uleiuri naturale care hidratează părul, redându-i strălucirea.


2. Cumpara un umidificator.

Vrei să știi un mod surprinzător de a lupta împotriva părului uscat iarna? Utilizează un umidificator. Încălzirea interioară face ca aerul din casa ta să devină foarte uscat, absorbind umezeala din păr. Umidificatoarele ajută la rehidratarea aerului pentru a vă menține pletele să arate strălucitoare.


3. Tunde-ți parul regulat.

Tunderea părului la fiecare patru până la opt săptămâni este o modalitate bună de a menține sănătatea părului și de a-ți păstra șuvițele să arate proaspăt. Ajusteaaza-l cu o jumătate de centimetru de jos pentru a reduce șansele de a avea vârfuri uscate, despicate.


4. Redu temperatura apei atunci când faci duș.

Chiar dacă un duș cu aburi ar putea fi exact ceea ce cauți atunci când temperatura este sub nivelul de îngheț, apa fierbinte poate elimina umezeala din păr, făcându-l fragil și mai vulnerabil la rupere. Spălați-vă părul cu apă călduță și urmați cu o clătire rece.


5. Evitați coafarea la căldură.

Cel mai bine este să-ți lași părul să se usuce la aer. Uscarea cu feonul atrage umezeala din păr, crescând șansa de rupere. Uscarea fără căldură vă ajută să vă mențineți părul strălucitor și sănătos. Ești pe fuga? Încearcă să faci duș seara, astfel încât parul să se usuce în mod natural peste noapte. Accepta-ți părul natural și usucă-l la aer ori de câte ori este posibil. Când părul tău este deja delicat în lunile mai reci, coafarea la căldură amplifică problema și aspiră umezeala chiar din fire. Evita să îți îndrepți sau să îți ondulezi părul în timpul iernii. Folosește acest timp pentru a explora stiluri noi, cum ar fi răsuciri, împletituri și cocuri.


6. Nu ieși din casă cu părul ud.

Părul umed este mai vulnerabil la deteriorare decât părul uscat. O plimbare afară iarna cu capul ud poate cauza părul să înghețe și să se rupă. În timp ce uscarea la aer este cea mai bună, este mai bine să-ți usuci părul cu feonul decât să mergi în aer liber cu parul ud.7. Utilizați un tratament cu ulei.


Când iarna face ravagii în părul tău, restabilește umiditatea cu un tratament pentru păr pe bază de ulei. Alege o formulă ușoară cu ulei de argan pentru a revitaliza instantaneu părul uscat și deteriorat. Aplica zilnic ulei de păr hrănitor la vârfuri pentru a ajuta la refacerea umidității și pentru a îți proteja părul.


8. Deep condition o dată pe săptămână.

Hidratarea este primordiala în îngrijirea părului pe timp de iarnă. Utilizează săptămânal un balsam pentru a reumple umezeala și pentru a combate efectele instrumentelor de coafare fierbinți, încălzirea interioară și vânturile reci de iarnă. Părul static este o apariție comună atunci când părul este supus vremii reci. Menținerea părului hidratat cu un balsam leave-in va ajuta la protejarea acestuia.


9. Folosește săptămânal o mască de păr .

La fel cum măștile de față săptămânale sunt esențiale pentru o piele sănătoasă, măștile de păr săptămânale pot face o diferență semnificativă atunci când vine vorba de părul uscat și deteriorat. Acestea pot inversa efectele uscăciunii, asigurându-se în același timp că părul tău este protejat la un nivel optim pe tot parcursul anului. Măștile de păr sunt rapide și ușor de utilizat. Sunt pline de beneficii pentru sănătatea părului și sunt eficiente în mai puțin de 20 de minute. Măștile de păr oferă beneficii precum catifelarea, hidratarea și adăugarea de strălucire.


10. Evita spălările frecvente ale parului.


Dacă ești o persoana care își spală părul în fiecare zi, este timpul să schimbi acest obicei. Spălarea excesivă a părului îl va îndepărta de uleiurile naturale care ajută la menținerea părului hidratat și protejat. Acest lucru este deosebit de dăunător în timpul iernii, când aceste uleiuri sunt foarte necesare. Încerca să extinzi timpul dintre spălări cât mai mult posibil. Dacă de obicei iti speli părul în fiecare zi, treci de la o zi la două. Dacă ți se pare că părul este încă foarte uscat, încearcă la fiecare trei zile. O altă modalitate de a ajuta la prelungirea timpului dintre spălări este să folosești șampon uscat. Șamponul uscat deschide firul de păr și readuce viață coafurii tale. De asemenea, iti va menține părul mirositor și proaspăt.


Urmează cu încredere aceste sfaturi și cu puțin efort în plus, îți vei putea menține părul hidratat și să arate grozav în această iarnă.


42 views0 comments

Recent Posts

See All

Comentários


bottom of page